Wednesday, December 31, 2008

Kembali Bercerita

lama sunggug sy x update blog...maklumla dah akhir tahun kerja berlambak tambah pulak penyakit "M" yg bermaharajelela ni lagi la...so dlm entry ni sy akan crita semua aktiviti start dari:-

15/12/08 = Isnin

1st day kerja...mood tu memang la x de....bermalas-malasan je kat ofis. ptg bos panggil masuk bilik, rupanya dia nak ajak g seminar "AMWAY" . mcm yg sy bagi tahu sebelum ni, sy join AMWAY atas galakan bos sy...sbnarnya ikut kata ati memang x nak pergi bukan apa actually seminar ni dlm bahasa mandarin...bukan sebab x paham tapi pastinya sy sorang sy melayu yg akan ada kat seminar tu..pasti rasa janggal. but x nak kecikkan ati bos sy pergi jugak.
oleh kerana my hubby dpt skip this seminar coz dia x fham mandarin sy paksa dia blanja mkn mc D, apa lagi klau bkan prosperity.....lpas mkn trus gerak ke Hotel Sri Peatling....jauhnya la...... spt yg diduga sy je malayu kat ctu....janggalnya semua mata memandang semcm.lantak la.habis seminar dlm kul 11.00 smpai umah mandi n tido la....ngatuknya.

16/12/08 = Selasa

ikutkan penat dan malas lpas balik kerja nak rehat je kat umah tapi hubby ajak pergi Tesco & The Curve la pulak,nak x nak kene la ikut maklumla istri mithali...hehehe.sebagia balasan hubby blanja mkn steamboat...yummy.x ambik pic pun coz mkn kat same steamboat je.

17/12/08 = Rabu

x de apa yg menarik, jadual hubby lak pack...biasanya ari rabu dia ada war (game Ragnarok) so x leh ganggu. cuba cari idea utk hantaran.....x de idea...tido awalllll.


18/12/08 = Khamis

kawan hubby ym ajak g tgk wayang...hmmm malas lagi tapi x baik asyik menolak je n hubby pun on....so decide tgk movie malayu "Histeria" klau crita ni leh la layan lagi klau ajak tgk cicakman sorry x leh nak layan langsung.beli tiket online n balik kerja trus pergi tiket kul 9.15. sampai pusing2 cari parking x jumpa2 napa la ramai sgt org mlm ni....last2 x sempat nak mkn..beli je snack dulu lpas movie baru g mkn. sy leh bagi 4 out of 5 star tuk citer Histeria.

19/12/08 = Jumaat

lepas balik kerja lpak kat umah tgk HBO.....bestnya dpt rehat.

20/12/08 = Sabtu

Hubby pagi2 lagi dah keluar....ada hal ngan member... balik dia singgah ambik bakul hantaran yg dah siap...So 1 hari mengadap brg hantaran x de idea lagi.... sblum ni semua hantaran masa sy kahwin diuruskan oleh my sister2, ni kira 1st time nak buat sndri.....susah jugak ya...idea ada tapi x tau mcm mana nak x gayakan....hmmmmm pening. Malam hubby ajak lpaka ngan member2 dia kat Shah Alam nak bincang pasal trip ke kedah (Majlis pertunagan).....smapai umah kul 2.00 pagi.

21/12/08 = Ahad

Rest sepanjang ari.....siapkan hantaran.....hubby kuar so dia dah tapaukan makanan (malas nak masak).

x sabo nak pergi kedah la......



6 comments:

Zuer said...

selamat tahun baru....1430 H dan 2009

Dee said...

selamat tahun baru..dh new year nihh..buang itu penyakit M..

Leenoh said...

Nak bertunang dgn orang Kedah, sapa tu, bolehkah dia cakap utara tu,kalau tak leh belajak la noo, lama-lama boleh la.

Semoga selamat pergi dan balik nanti.

Wassalam.

eiza in the house.. said...

selamat tahun baru.. moga azam dan bersemangat baru :)

AQisH said...

epi new year to u..

FiQ OnLinE said...

JOM SAHUT CABARAN "TOP SUPERB BLOGGER" DENGAN MEMENANGI HADIAH BERNILAI RM 600 tanpa keluarkan WANG ? APA TUNGGU LAGI.
JOM SERTAI CABARAN TOP SUPERB BLOGGER di http://www.fiq-life.blogspot.com .
PENDAFTARAN PERCUMA @ FREE SAHAJA..
JOM SAHUT CABARAN INI!!!

CARA MENDAFTAR :


Anda perlu menghantar email kepada fiq.life@yahoo.com di sertakan dengan :



Nama :
URL Blog :
Alamat :
Umur :
Jantina :



Tarikh tutup penyertaan pada 15 March 2009.


* Di harap maklumat lengkap ini memudahkan pihak Fiq Online menghantar HADIAH kepada anda.