Tuesday, November 25, 2008

Blog Ku Yang Hampeh

Hmmm dah berapa hari saya menghadapi masalah tuk open blog (without using Firefox).Tension la jugak. ada la jugak search kat internet apa masalah..... 1 website tu kata sebab Site Meter and just suruh deletekan je site meter tu kat HTML. Tapi puas dah cari x nampak pun Site Meter.

The bloggers who are using IE6 and IE7 will be finding that when they click onto their blog it fails to load, and you will receive an error message saying 'IE cannot open the page', and then 'Operation Aborted'. Firefox users seem to be unaffected. The problem is being caused by "sitemeter" and it is currently affecting thousands of users. The workaround is to uninstall sitemeter. This can be done by clicking on your home page and immediately into your dashboard, go into layout and then page elements......sitemeter will be there under an HTML code. Find it and click remove.
Your blog will then open up as normal with no error messages.

By the way, thank to Faisal Admar coz semalam sudi mendengar & try tolong solvekan masalah ni. Last2 guna la Firefox tuk bukak blog ni masalahnya setting dia lak x betul......tension.......
Hope ada sesiapa yang bole bantu......

6 comments:

~TSz~ said...

sabo ye..

Zuer said...

ermmm...kat site metter tu dah add kan blog name tak? kalau belum...kener add blog name dulu...baru leh ada !!!

Sayang_Liedz said...

Thank you.Hope sgt akan ada solution

Sayang_Liedz said...

zuer: mcm mana tu ya.ida x faham sgt?

Faisal Admar said...

Hmm Ida, try tukar template ok tak? Rasa macam problem dengan template jek?

Sayang_Liedz said...

nampaknya masalah saya dah selesai. saya delete clock gadget & dah ok. Thank to all